Easiest Way to Prepare Appetizing Kek Marble Tanpa Telur
Kek Marble Tanpa Telur.
You can have Kek Marble Tanpa Telur using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Kek Marble Tanpa Telur
- It's of tepung gandum.
- Prepare of baking powder.
- Prepare of Secubit garam.
- It's of Secubit soda bikarbonat.
- It's of susu.
- Prepare of sudu besar cuka.
- Prepare of gula.
- It's of minyak.
- You need of esen vanilla.
- It's of sudu besar serbuk koko.
Kek Marble Tanpa Telur step by step
- Sediakan bahan-bahan. Panaskan oven pada suhu 170°C.
- Ayak bahan-bahan kering kecuali serbuk koko.
- Sediakan susu dan tambahkan cuka. Ketepikan. Biarkan susu akan mengental sedikit..
- Setelah susu mengental, tambahkan gula, minyak dan esen vanilla. Kacau dengan whisk sehingga gula hancur.
- Setelah gula larut dan sebati, tambahkan bahan kering yang di ayak tadi. Kacau rata..
- Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian di tambah serbuk koko dan kacau rata.
- Isikan adunan berselang seli, bermula dengan adunan plain kemudian adunan coklat sehingga habis dalam loyang pembakar yang telah di gris..
- Bakar pada suhu 170°C api atas dan bawah selama 35-40 minit. Keluar kan kek dari oven setelah kek masak. Biarkan sejuk sebentar sebelum dikeluarkan dari loyang pembakar..
Ulasan
Catat Ulasan