How to Make Appetizing Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti
Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti.
You can have Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti using 2 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti
- Prepare of ️⃣ 50g tpg hi protein.
- Prepare of ️⃣ 250g air.
Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti instructions
- Masukkan tepung dan air ke dalam pan/periuk untuk memasak.
- Whisk kan bagi sebati sampai tiada ketulan tepung.
- Masak pada api yang kecil dan sentiasa kacau hingga manjadi adunan yang memekat. Kalau ada kitchen thermometer masak hingga suhu 65°c.
- Sejukkan dan bahagikan ke dalam bekas kecil-kecil supaya senang nak guna nanti. Sis timbang 60g untuk kegunaan 500g adunan doh.
Ulasan
Catat Ulasan